Utmaningen idag – Nå ut med sitt budskap
Den allt trögare konjunkturen har tvingat företag till omtag i sina rekryteringsprocesser. Ett employer brand är en alltmer värdefull tillgång i jakten på talangerna, som nu ser mer till trygghet och känslan av att vara i rätt sammanhang.   

Ulrika Stålne och Karin Macke är ansvariga för Dagens industri Jobb & Karriär och tipsar här om hur man som arbetsgivare når ut till talangernas hjärtan. 

•  Det gäller att ha ett starkt employer brand, arbetsgivarvarumärke, och att synas i fler ”skyltfönster” med sitt budskap. Tala till människan, inte just specifikt kompetensen. 

•  Att som företag tydligt visa hur du kommer må, hur din vardag kan förbättras, och hur du blir en del av ett större sammanhang som anställd, ger dig ett försprång gentemot konkurrenterna.  

•  När budskapet nått fram är kandidatens tröskel för att söka en tjänst betydligt lägre eftersom man känner till företaget som annonserar och vilka värden det representerar.    

Karin Macke och Ulrika Stålne
Karin Macke och Ulrika Stålne


Vi hjälper dig med att bygga upp en ”god känsla” kring ditt företag! Kontakta oss så hittar vi rätt kommunikationsvägar och effektiva räckviddsverktyg tillsammans. Skriv en rad till plats@di.se eller ring oss på tel: 08-559 191 90.

Läs mer om våra erbjudanden kring rekrytering och employer branding